Καταλύματα στον προορισμό Αγρός κοντά σε Άγιος Θεόδωρος Πιτσιλιάς

  • Βρες το ιδανικό ξενοδοχείο στην περιοχή
  • Σύγκρινε τιμές από διαφορετικές ιστοσελίδες
  • Κάνε κράτηση σε καταπληκτική τιμή!
Φόρτωση

Σχετικά με Άγιος Θεόδωρος Πιτσιλιάς

Ο Άγιος Θεόδωρος Αγρού ή Πιτσιλιάς είναι κτισμένος πάνω σε επτά λόφους, σε 1023 μ. υψόμετρο και βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού. Το χωριό οφείλει την ονομασία του στον Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη που εορτάζει στις 8 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για χωριό που η ιστορία του ανάγεται στα ρωμαϊκά χρόνια, αφού ακριβώς δίπλα από το καφενείο του Βακανά, το 1975 ανευρέθει ένας αρχαίος τάφος με δυο θαλάμους, προθάλαμο και διάδρομο και ευρήματα, όπως αγγεία και νομίσματα, καθως επίση το 2008 ανευρέθει ακόμη ένας τάφος με αντικείμενα της ίδιας εποχής.
Στον Άγιο Θεόδωρο υπήρχαν επτά εκλησίες όσοι και οι λόφοι, ενώ σήμερα διασώζονται μόλις τέσσερεις, που είναι της Παναγίας της Κιβωτού του 16ου αι., του Προφήτη Ηλία, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου του 18ου αι., η κύρια εκκλησία του του Αγίου Θεόδωρου Στρατηλάτη και μια μεταγενέστερη που είναι αφιερωμένη στην Αγία Κυριακή.
Το περιβάλλον του χωριού προσφέρεται για πεζοπορία σε μονοπάτια της φύσης, όπου ο επισκέπτης θα γνωρίσει την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Επικοινωνία

Agios Theodoros, 4870, Αγρός, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357(25)521126 | Φαξ: +357(25)522188 | Κεντρική σελίδα