Ξενοδοχεία στον προορισμό Κέρκυρα - Πόλη και σε κοντινή απόσταση από Λιστόν

  • Βρες το ιδανικό ξενοδοχείο στην περιοχή
  • Σύγκρινε τιμές από διαφορετικές ιστοσελίδες
  • Κάνε κράτηση σε καταπληκτική τιμή!
Φόρτωση

Σχετικά με Λιστόν

Το Λιστόν είναι ένας πεζόδρομος που αποτελεί το κοσμοπολίτικο κέντρο της Κέρκυρας. Βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση της πόλης, πολύ κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στα Ανάκτορα, στην παλαιά πόλη, στο παλαιό φρούριο και στην πλατεία Σπιανάδα.
Αν και δεν είναι βέβαιη η προέλευση του ονόματός του, παρόλα αυτά η επικρατέστερη ίσως εκδοχή είναι ότι προέρχεται από τη «lista» στα βενετσιάνικα, που σημαίνει «φαρδύς και ίσιος δρόμος περιπάτου» και προσφέρεται για περπάτημα. Το συγκρότημα αυτό των κατοικιών αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της αριστοκρατικής τάξης της Παλαιάς Κέρκυρας και γι’ αυτό λέγεται ότι επιτρεπόταν ο περίπατος μόνο της αριστοκρατικής τάξης της εποχής.
Στην περιοχή αυτή δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις όπως καφετερίες, εστιατόρια καθώς και εμπορικά καταστήματα. Τα κτίρια είναι χαρακτηριστικά από τις τοξοτές στοές τους με τις καμάρες τους. Οι περισσότερες εκδηλώσεις της περιοχής λαμβάνουν χώρα γύρω από το Λιστόν, όπως είναι οι παρελάσεις των Φιλαρμονικών της πόλης, διάφορες μπάντες και κανταδόροι και οι Λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνα.

Επικοινωνία

Corfu, 49100, Κέρκυρα - Πόλη, Ελλάδα
Κεντρική σελίδα

Top Ξενοδοχεία

Σημεία Ενδιαφέροντος - Κέρκυρα - Πόλη

Άλλα Σημεία Ενδιαφέροντος - Κέρκυρα - Πόλη