Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου της trivago

Η παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου ισχύει για όλες τις ιστοσελίδες που φιλοξενούνται από την trivago N.V. και τις θυγατρικές της (όπως οι ιστοσελίδες αναζήτησης ξενοδοχείων, το περιοδικό trivago magazine, οι εταιρικές σελίδες της trivago, το Business Studio, το Hotel Manager κ.λπ.) και η εφαρμογή της trivago για κινητές συσκευές (συνολικά, «Υπηρεσίες»).

Στην παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου παρέχουμε πληροφορίες για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατά τη χρήση των Υπηρεσιών μας. Προσωπικά δεδομένα είναι οποιαδήποτε δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων σας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Εάν έχετε ερωτήσεις ή θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ιδιωτικό απόρρητο στην trivago, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση info@trivago.com, αναγράφοντας στο θέμα του email «Privacy Query».

Η συνεχής τεχνολογική ανάπτυξη, τυχόν αλλαγές στις υπηρεσίες μας, αλλαγές στη νομοθεσία ή άλλοι λόγοι μπορεί να μας επιβάλλουν να τροποποιήσουμε τη δήλωση ιδιωτικού απορρήτου μας. Θα πραγματοποιούμε τακτικά αλλαγές στην παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου και σας ζητούμε να ενημερώνεστε κάθε τόσο για το περιεχόμενό της.

1 Υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων

Ο υπεύθυνος για τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε είναι η trivago N.V., Kesselstraße 5-7, 40221 Ντίσελντορφ, Γερμανία, τηλέφωνο: + 49-211-3876840000, Email: info@trivago.com.

2 Τρόπος επικοινωνίας με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων της εταιρείας μας στη διεύθυνση info@trivago.com, αναγράφοντας στο θέμα του email «Privacy Query».

3 Τα δικαιώματά σας

Έχετε τα παρακάτω δικαιώματα σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα σας:

3.1 Γενικά δικαιώματα

Έχετε το δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης στην επεξεργασία και φορητότητας των δεδομένων. Εάν η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε το δικαίωμα να την ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή.

3.2 Δικαιώματα εναντίωσης στην επεξεργασία δεδομένων βάσει έννομων συμφερόντων

Το άρθρο 21(1) του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) 2016/679 («ΓΚΠΔ) σάς παρέχει το δικαίωμα εναντίωσης ανά πάσα στιγμή για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, όταν η επεξεργασία των δεδομένων σας πραγματοποιείται βάσει του άρθρου 6(1)(ε) ή του άρθρου 6(1)(στ) του ΓΚΠΔ. Αυτό ισχύει και για την κατάρτιση προφίλ. Σε περίπτωση που αντιταχθείτε, δεν θα επεξεργαζόμαστε πλέον τα προσωπικά δεδομένα σας, παρά μόνο εάν μπορούμε να καταδείξουμε επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή εάν η επεξεργασία συμβάλλει στη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

3.3 Δικαιώματα εναντίωσης στην απευθείας εμπορική προώθηση

Εάν επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για τον σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης, το άρθρο 21(2) του ΓΚΠΔ σάς παρέχει το δικαίωμα εναντίωσης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας για τον σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης. Αυτό ισχύει και για την κατάρτιση προφίλ, εάν σχετίζεται με απευθείας εμπορική προώθηση.

Σε περίπτωση που αντιταχθείτε στην επεξεργασία για τον σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης, δεν θα επεξεργαζόμαστε πλέον τα προσωπικά δεδομένα σας για αυτόν τον σκοπό.

3.4 Δικαίωμα καταγγελίας σε εποπτική αρχή

Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε αρμόδια εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από την πλευρά μας.

4 Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατά τη χρήση των Υπηρεσιών

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας με νομική βάση τα έννομα συμφέροντά μας, με εξαίρεση συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες παρέχετε συγκατάθεση ή όπου η επεξεργασία είναι απαραίτητη για μια σύμβαση που έχετε συνάψει με εμάς ή εφόσον μας έχετε ζητήσει να προβούμε σε συγκεκριμένα βήματα πριν από τη σύναψη μιας σύμβασης. Εφαρμόζουμε τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου σας και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας για τους παρακάτω σκοπούς:

 • Να σας βοηθούμε να βρίσκετε το ιδανικό ξενοδοχείο για εσάς.
 • Να σας παρέχουμε εξατομικευμένα και πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης ξενοδοχείων.
 • Να παρέχουμε, να διασφαλίζουμε, να διατηρούμε και να βελτιώνουμε τις Υπηρεσίες μας για τους χρήστες μας.
 • Να αναπτύσσουμε νέα προϊόντα και λειτουργίες που σχετίζονται με την αναζήτηση ξενοδοχείων και τα ταξίδια.
 • Να κατανοούμε πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες τις Υπηρεσίες μας, ώστε να μπορούμε να βελτιώνουμε την απόδοση και να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες μας.
 • Να πραγματοποιούμε απευθείας εμπορική προώθηση στους χρήστες των υπηρεσιών μας σχετικά με τις Υπηρεσίες μας ή με συναφείς υπηρεσίες.
 • Να πραγματοποιούμε έρευνα χρηστών που βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών από τις Υπηρεσίες μας και βελτιώνει τις Υπηρεσίες μας.
 • Να σας βοηθούμε στην πραγματοποίηση κρατήσεων σε ξενοδοχεία.
 • Να συμμορφωνόμαστε με νομικές υποχρεώσεις και να επιλύουμε διαφορές.

Όταν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας, επεξεργαζόμαστε τα παρακάτω είδη προσωπικών δεδομένων:

 • Στοιχεία που επιτρέπουν την αναγνώρισή σας, όπως το όνομα, οι διευθύνσεις, οι αριθμοί τηλεφώνου ή οι διευθύνσεις email σας.
 • Προσωπικά στοιχεία, όπως ηλικία, φύλο, ημερομηνία γέννησης.
 • Δεδομένα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, όπως διευθύνσεις ΙΡ, cookies, στιγμές σύνδεσης, αναγνωριστικά συσκευών, αναγνωριστικά διαφήμισης σε κινητές συσκευές, ημερομηνία και ώρα του αιτήματος, ώρα, περιεχόμενο αιτήματος (συγκεκριμένη σελίδα), κωδικός κατάστασης πρόσβασης/κατάστασης HTTP, ποσότητα δεδομένων που μεταφέρονται, ιστοσελίδα που λαμβάνει το αίτημα, λογισμικό και έκδοση πλοηγού ίντερνετ, λειτουργικό σύστημα και περιβάλλον αυτού και γλώσσα.
 • Δεδομένα που καθιστά διαθέσιμα ο πλοηγός ίντερνετ που χρησιμοποιείτε ή η συσκευή σας.
 • Δεδομένα ηλεκτρονικού εντοπισμού, όπως δεδομένα GPS και δεδομένα τοποθεσίας.
 • Δεδομένα οικονομικής ταυτοποίησης, όπως αριθμοί πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
 • Δεδομένα σχετικά με την αλληλεπίδρασή σας με τις υπηρεσίες μας.
 • Στοιχεία ασφάλειας, όπως κωδικοί πρόσβασης που σχετίζονται με τις Υπηρεσίες μας.

5 Επικοινωνία μέσω email ή μέσω φόρμας επικοινωνίας

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email ή μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας, θα αποθηκεύουμε τα δεδομένα που μας παρέχετε (τη διεύθυνση email σας, πιθανότατα το όνομά σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας), ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας. Στον βαθμό που χρησιμοποιούμε τη φόρμα επικοινωνίας μας για να ζητήσουμε την καταχώριση στοιχείων που δεν απαιτούνται για την επικοινωνία μαζί σας, επισημαίνουμε πάντοτε τα εν λόγω στοιχεία ως προαιρετικά. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες εξυπηρετούν στη στοιχειοθέτηση του ερωτήματός σας και στη βελτίωση της διαχείρισης του αιτήματός σας. Το μήνυμά σας ίσως να συνδέεται με διάφορες ενέργειες που πραγματοποιήσατε στην ιστοσελίδα της trivago. Οι πληροφορίες που θα συλλέξουμε θα χρησιμοποιηθούν μόνο, για να σας παρέχουμε υποστήριξη όσον αφορά την κράτησή σας και για να κατανοήσουμε καλύτερα τα σχόλιά σας. Η δήλωση αυτών των πληροφοριών παρέχεται ρητώς σε εθελοντική βάση και με τη συγκατάθεσή σας, σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1α του ΓΚΠΔ. Εφόσον περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με κανάλια επικοινωνίας (όπως η διεύθυνση email σας ή ο αριθμός τηλεφώνου σας), συμφωνείτε επίσης ότι μπορούμε, ανάλογα με την περίπτωση, να επικοινωνούμε μαζί σας μέσω αυτών των καναλιών επικοινωνίας, για να απαντούμε στο αίτημά σας. Μπορείτε, ασφαλώς, να ανακαλέσετε αυτήν τη συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.

Διαγράφουμε τα δεδομένα που προκύπτουν σε αυτό το πλαίσιο, όταν η αποθήκευσή τους δεν είναι πλέον απαραίτητη, ή περιορίζουμε την επεξεργασία τους όπου υφίστανται θεσμοθετημένες απαιτήσεις διατήρησής τους.

6 Ενημερωτικό δελτίο

6.1 Γενικές πληροφορίες

Με τη συγκατάθεσή σας σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1α του ΓΚΠΔ, μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο μας, το οποίο θα σας ενημερώνει για τις τρέχουσες προσφορές μας.
Για την εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της «διπλής συγκατάθεσης». Αυτό σημαίνει ότι, αφού εγγραφείτε, θα σας αποστείλουμε ένα email στη διεύθυνση email που δηλώσατε, στο οποίο θα σας ζητήσουμε να επιβεβαιώσετε ότι επιθυμείτε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο. Εάν δεν επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας εντός [24 ωρών], τα στοιχεία σας θα κλειδωθούν και θα διαγραφούν αυτομάτως μετά από έναν μήνα.

Επιπλέον, αποθηκεύουμε τις διευθύνσεις ΙΡ που χρησιμοποιήσατε και τις ώρες εγγραφής και επιβεβαίωσης. Ο σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να επαληθευτεί η εγγραφή σας και, εάν είναι απαραίτητο, να σας ενημερώσουμε για πιθανή κακή χρήση των προσωπικών δεδομένων σας.

Το μοναδικό στοιχείο που απαιτείται για την αποστολή του ενημερωτικού δελτίου είναι η διεύθυνση email σας. Η δήλωση επιπρόσθετων δεδομένων με ξεχωριστή επισήμανση είναι προαιρετική και τα εν λόγω δεδομένα θα χρησιμοποιούνται για την προσωπική επικοινωνία μαζί σας. Μετά την επιβεβαίωσή σας, θα αποθηκεύσουμε τη διεύθυνση email σας με σκοπό την αποστολή του ενημερωτικού δελτίου σε εσάς. Η νομική βάση παρέχεται από το άρθρο 6 παράγραφος 1α του ΓΚΠΔ.

Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την αποστολή του ενημερωτικού δελτίου ανά πάσα στιγμή και να επιλέξετε να μη λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο. Μπορείτε να δηλώσετε την ανάκληση της συγκατάθεσής σας, κάνοντας κλικ στον παρεχόμενο σύνδεσμο σε κάθε email ενημερωτικού δελτίου ή επικοινωνώντας με τον προαναφερόμενο υπεύθυνο προστασίας δεδομένων.

6.2 Παρακολούθηση ενημερωτικού δελτίου

Έχετε υπόψη ότι αξιολογούμε τη συμπεριφορά χρήστη σας, όταν αποστέλλουμε το ενημερωτικό δελτίο. Για αυτήν την αξιολόγηση, τα email που αποστέλλονται περιλαμβάνουν «web beacons» ή pixel παρακολούθησης, τα οποία είναι αποθηκευμένα στην ιστοσελίδα μας. Για τις αξιολογήσεις, συνδέουμε τα αναφερόμενα δεδομένα και τα web beacons με τη διεύθυνση email σας και ένα μοναδικό αναγνωριστικό.

Με τα δεδομένα που λαμβάνονται κατ' αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε ένα προφίλ χρήστη, ώστε να προσαρμόζουμε το ενημερωτικό δελτίο στα δικά σας ενδιαφέροντα. Σε αυτό το πλαίσιο, καταγράφουμε πότε διαβάζετε τα ενημερωτικά δελτία μας, σε ποιους συνδέσμους των ενημερωτικών δελτίων κάνετε κλικ και έτσι συνάγουμε τα προσωπικά ενδιαφέροντά σας. Συνδέουμε αυτά τα δεδομένα με τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί εντός της ιστοσελίδας μας.

Μπορείτε να αντιταχθείτε σε αυτήν την παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή, κάνοντας κλικ στον ξεχωριστό σύνδεσμο που παρέχεται σε κάθε email. Οι πληροφορίες θα αποθηκεύονται, εφόσον έχετε επιλέξει να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο. Αφού αποσυνδεθείτε, αποθηκεύουμε τα δεδομένα καθαρά για στατιστικούς λόγους και σε ανώνυμη μορφή.

Επίσης, η εν λόγω παρακολούθηση δεν είναι δυνατή, εάν έχετε απενεργοποιήσει στην εφαρμογή email σας την προβολή εικόνων από προεπιλογή. Σε αυτήν την περίπτωση, το ενημερωτικό δελτίο δεν θα εμφανίζεται πλήρως και δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες. Εάν εμφανίζετε εικόνες με μη αυτόματο τρόπο, θα πραγματοποιείται η παραπάνω παρακολούθηση.

7 Συγκεκριμένες λειτουργίες των Υπηρεσιών

7.1 Λογαριασμός χρήστη trivago

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη trivago. Εάν δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη trivago, θα λάβετε προσωπική πρόσβαση που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και θα μπορείτε να προβάλλετε και να διαχειρίζεστε τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στον λογαριασμό σας. Η δημιουργία λογαριασμού χρήστη trivago είναι εθελοντική, αλλά μπορεί να απαιτείται για να χρησιμοποιήσετε πλήρως τις λειτουργίες ορισμένων από τις Υπηρεσίες μας.

Εάν δημιουργήσετε λογαριασμό χρήστη trivago, θα σας αποστέλλουμε το ενημερωτικό δελτίο μας και άλλο υλικό απευθείας εμπορικής προώθησης. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να καταργήσετε την εγγραφή σας από το ενημερωτικό δελτίο ή να διαγράψετε τον κωδικό χρήστη trivago που έχετε δημιουργήσει.

Μπορείτε να διαχειρίζεστε, να τροποποιείτε και να διαγράφετε όλα τα στοιχεία στον λογαριασμό χρήστη trivago που έχετε δημιουργήσει. Η νομική βάση για αυτήν την επεξεργασία παρέχεται από το άρθρο 6(1)(α), (β) και (στ) του ΓΚΠΔ.

7.2 Business Studio και Hotel Manager

Εάν χρησιμοποιείτε το Business Studio ή το Hotel Manager, θα λάβετε έναν προσωπικό λογαριασμό που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και θα μπορείτε να προβάλλετε και να διαχειρίζεστε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον εν λόγω λογαριασμό. Ενδέχεται να επικοινωνούμε μέσω τηλεφώνου με τους ξενοδόχους που διαθέτουν λογαριασμό trivago Business Studio / Hotel Manager και να τους ενημερώνουμε για νέες ή επιπρόσθετες λειτουργίες του εργαλείου. Η νομική βάση για αυτήν την επεξεργασία παρέχεται από το άρθρο 6(1)(β) και (στ) του ΓΚΠΔ.

7.3 trivago Express Booking ή One Click Booking

Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία trivago Express Booking ή one click booking, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη trivago και να αποθηκεύσετε τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προσωπικά δεδομένα σε μετέπειτα στάδιο κατά την πραγματοποίηση κρατήσεων σε άλλα ξενοδοχεία και έτσι να γίνει ευκολότερη η διαδικασία κράτησης για εσάς. Όταν αποφασίζετε να κάνετε μια κράτηση σε ένα ξενοδοχείο, θα σας αποστέλλουμε τα προσωπικά δεδομένα σας που απαιτούνται για την κράτηση στο ξενοδοχείο, ώστε το ξενοδοχείο να μπορεί να διεκπεραιώσει την κράτησή σας. Η νομική βάση για αυτήν την επεξεργασία παρέχεται από το άρθρο 6(1)(β) του ΓΚΠΔ.

8 Χρήση προσθηκών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τις προσθήκες μέσων κοινωνικής δικτύωσης του παρόχου

 • - Facebook, Instagram (διαχειριστής: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Πάλο Άλτο, CA 94304, Η.Π.Α.)
 • -YouTube (YouTube LLC 901 Cherry Avenue, Σαν Μπρούνο, CA 94066, Η.Π.Α.)
 • -Twitter (διαχειριστής: Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, Σαν Φρανσίσκο, CA 94107, Η.Π.Α.)
 • -LinkedIn (LinkedIn Corporation1000 W. Maude Avenue, Σάνιβεϊλ, CA 94085, Η.Π.Α.)
 • - Pinterest (διαχειριστής: Pinterest Inc., 635 High Street, Πάλο Άλτο, CA, 94301, Η.Π.Α.)
 • -Xing (XING SE, Dammtorstraße 30, 20354 Αμβούργο)

Οι εν λόγω προσθήκες συνήθως συλλέγουν τυποποιημένα δεδομένα από εσάς και τα μεταδίδουν στον διακομιστή του αντίστοιχου προμηθευτή. Έχουμε λάβει τεχνικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου σας, τα οποία εγγυώνται ότι δεν είναι δυνατή η συλλογή των δεδομένων σας από τους προμηθευτές των αντίστοιχων προσθηκών χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Οι εν λόγω προσθήκες θα είναι αρχικά απενεργοποιημένες, όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα που είναι συνδεδεμένη με αυτές. Οι προσθήκες δεν θα ενεργοποιούνται προτού κάνετε κλικ στο αντίστοιχο σύμβολο και, κάνοντας κλικ, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη μετάδοση των δεδομένων σας στον αντίστοιχο προμηθευτή. Η νομική βάση για τη χρήση προσθηκών παρέχεται από το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχεία α), β) και στ) του ΓΚΠΔ.

Μόλις ενεργοποιηθούν, οι προσθήκες συλλέγουν επίσης πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώρισή σας, όπως η διεύθυνση ΙΡ σας, και τις αποστέλλουν στον διακομιστή του αντίστοιχου προμηθευτή, όπου και αποθηκεύονται. Οι ενεργοποιημένες προσθήκες μέσων κοινωνικής δικτύωσης τοποθετούν και ένα cookie με ένα μοναδικό αναγνωριστικό, όταν επισκέπτεστε την αντίστοιχη ιστοσελίδα. Αυτό επιτρέπει στον προμηθευτή να δημιουργεί προφίλ της συμπεριφοράς χρήστη. Αυτό συμβαίνει ακόμη και εάν δεν είστε μέλη του κοινωνικού δικτύου του αντίστοιχου προμηθευτή. Εάν είστε μέλη του κοινωνικού δικτύου του προμηθευτή και είστε συνδεδεμένοι στην ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, τα δεδομένα σας και οι πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μπορούν να συνδεθούν με το προφίλ σας στο κοινωνικό δίκτυο. Δεν ασκούμε καμία επιρροή επί της ακριβούς έκτασης στην οποία συλλέγονται τα δεδομένα σας από τον αντίστοιχο προμηθευτή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκταση, τη φύση και τον σκοπό της επεξεργασίας των δεδομένων και σχετικά με τα δικαιώματα και τις επιλογές των ρυθμίσεων για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου σας, ανατρέξτε στις ειδοποιήσεις περί προστασίας δεδομένων του προμηθευτή του αντίστοιχου κοινωνικού δικτύου. Είναι διαθέσιμες στις παρακάτω διευθύνσεις:

9 Facebook Connect

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα να εγγραφείτε και να συνδεθείτε μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook. Εάν εγγραφείτε μέσω του Facebook, το Facebook θα σας ζητήσει την άδειά σας για να δημοσιοποιήσει σε εμάς ορισμένα δεδομένα από τον λογαριασμό σας στο Facebook. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομά σας, το επώνυμό σας και τη διεύθυνση email σας, ώστε να μπορούμε να επαληθεύσουμε την ταυτότητα και το φύλο σας, καθώς και τη γενικότερη τοποθεσία σας, έναν σύνδεσμο για το προφίλ σας στο Facebook, τη ζώνη ώρας στην οποία βρίσκεστε, την ημερομηνία γέννησής σας, τη φωτογραφία προφίλ σας, τις επισημάνσεις σας «Μου αρέσει» και τη λίστα φίλων σας.

Αυτά τα δεδομένα θα συλλέγονται από το Facebook και θα μεταδίδονται σε εμάς σύμφωνα με τους όρους της πολιτικής ιδιωτικού απορρήτου του Facebook. Μπορείτε να ελέγχετε ποιες πληροφορίες θα λαμβάνουμε από το Facebook, χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις ιδιωτικού απορρήτου στον λογαριασμό σας στο Facebook.

Αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία, την παροχή και την εξατομίκευση του λογαριασμού σας. Η νομική βάση παρέχεται από το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχεία α), β) και στ) του ΓΚΠΔ.

Εάν εγγραφείτε σε εμάς χρησιμοποιώντας το Facebook, ο λογαριασμός σας θα συνδεθεί αυτόματα με τον λογαριασμό σας στο Facebook και, ανάλογα με την περίπτωση, ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας στην ιστοσελίδα μας θα κοινοποιούνται στο Facebook και θα δημοσιεύονται στο χρονολόγιό σας και στη ροή ειδήσεων.

10 Χρήση cookies

Κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας, θα αποθηκεύονται cookies στη συσκευή σας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο σας που έχει οριστεί στον περιηγητή που χρησιμοποιείτε και τα οποία συγκεντρώνουν ορισμένες πληροφορίες μέσω του σημείου στο οποίο τοποθετούνται. Τα cookies δεν μπορούν να εκτελέσουν προγράμματα ή να μεταδώσουν ιούς στη συσκευή σας. Χρησιμοποιούνται για να καταστήσουμε την ιστοσελίδα πιο φιλική προς τον χρήστη και πιο αποτελεσματική συνολικά. Επίσης, χρησιμοποιούμε cookies, για να μπορούμε να σας ταυτοποιήσουμε σε μετέπειτα επισκέψεις.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τα παρακάτω είδη cookies, η έκταση και η λειτουργία των οποίων εξηγούνται παρακάτω:

10.1 Προσωρινά cookies

Αυτά τα cookies διαγράφονται αυτομάτως, όταν κλείνετε τον περιηγητή σας. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει κυρίως τα cookies συνεδρίας. Αποθηκεύουν ένα «αναγνωριστικό συνεδρίας», με το οποίο τα διαφορετικά αιτήματα από τον περιηγητή σας μπορούν να αντιστοιχιστούν στην κοινή συνεδρία. Αυτό επιτρέπει να αναγνωριστεί ξανά η συσκευή σας, όταν επιστρέψετε στην ιστοσελίδα μας. Τα cookies συνεδρίας διαγράφονται, όταν αποσυνδέεστε ή κλείνετε τον περιηγητή σας.

10.2 Μόνιμα cookies

Αυτά τα cookies διαγράφονται αυτομάτως μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το cookie. Μπορείτε να διαγράψετε τα cookies ανά πάσα στιγμή από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του περιηγητή σας.

10.3 Flash cookies

Τα flash cookies που χρησιμοποιούνται δεν συλλέγονται μέσω του περιηγητή σας, αλλά μέσω της προσθήκης Flash. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε αντικείμενα αποθήκευσης HTML5, τα οποία αποθηκεύονται στο τερματικό σας. Αυτά τα αντικείμενα αποθηκεύουν τα απαραίτητα δεδομένα, ανεξάρτητα από τον περιηγητή που χρησιμοποιείτε, και δεν έχουν αυτόματη ημερομηνία λήξης. Εάν δεν επιθυμείτε την επεξεργασία Flash cookies, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια κατάλληλη προσθήκη, όπως το «Better Privacy» για το Mozilla Firefox (https://addons.mozilla.org/el/firefox/extensions/privacy-security/) ή το Adobe Flash Killer Cookie για το Google Chrome. Μπορείτε να αποτρέψετε τη χρήση αντικειμένων αποθήκευσης HTML5, ρυθμίζοντας τον περιηγητή σας στην ιδιωτική λειτουργία. Επίσης, σας συνιστούμε να διαγράφετε με μη αυτόματο τρόπο τα cookies και το ιστορικό του περιηγητή σας σε τακτική βάση.

10.4 Αποκλεισμός cookies

Μπορείτε να διαμορφώσετε τον περιηγητή σας και τις ρυθμίσεις της εφαρμογής όπως επιθυμείτε και, για παράδειγμα, να μην αποδεχθείτε cookies τρίτων ή όλα τα cookies. Έχετε υπόψη ότι σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να μην είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες της ιστοσελίδας.

10.5 Νομικές βάσεις και περίοδος αποθήκευσης

Οι νομικές βάσεις για την πιθανή επεξεργασία πληροφοριών που επιτρέπουν την αναγνώριση προσώπων και η περίοδος αποθήκευσής τους ποικίλλουν και περιγράφονται στις παρακάτω ενότητες.

11 Ανάλυση

Για τους σκοπούς της ανάλυσης και της βελτιστοποίησης των ιστοσελίδων μας, χρησιμοποιούμε διαφορετικές υπηρεσίες που περιγράφονται παρακάτω. Αυτό μας επιτρέπει να αναλύουμε, για παράδειγμα, πόσοι χρήστες επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας, ποιες πληροφορίες ζητούνται περισσότερο και πώς βρίσκουν οι χρήστες την ιστοσελίδα. Τα δεδομένα που συλλέγουμε περιλαμβάνουν τις ιστοσελίδες από τις οποίες ένα άτομο καταλήγει στην ιστοσελίδα (ιστοσελίδες παραπομπής), ποιες επιμέρους σελίδες της ιστοσελίδας προβάλλονται και πόσο συχνά και για πόση ώρα προβάλλεται μια επιμέρους σελίδα. Αυτό μας βοηθά να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε την ιστοσελίδα μας, ώστε να είναι πιο φιλική προς τον χρήστη. Τα δεδομένα που συλλέγονται δεν εξυπηρετούν στην ταυτοποίηση μεμονωμένων χρηστών. Θα συλλέγονται ανώνυμα ή ψευδωνυμοποιημένα δεδομένα. Η νομική βάση για αυτό παρέχεται από το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ.

11.1 Google Analytics

Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το Google Analytics, μια διαδικτυακή υπηρεσία στατιστικών εργαλείων της Google Inc (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, Η.Π.Α.). Αυτή η χρήση καλύπτει το λειτουργικό πρότυπο Universal Analytics. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η αντιστοίχιση δεδομένων, συνεδριών και αλληλεπιδράσεων από πολλαπλές συσκευές σε ένα ψευδωνυμοποιημένο αναγνωριστικό χρήστη και ως εκ τούτου η ανάλυση των δραστηριοτήτων ενός χρήστη μέσω διαφόρων συσκευών.

Το Google Analytics χρησιμοποιεί cookies που επιτρέπουν την ανάλυση της χρήσης της ιστοσελίδας από την πλευρά σας. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από το cookie μέσω της χρήσης αυτής της ιστοσελίδας από την πλευρά σας μεταδίδονται γενικά σε έναν διακομιστή της Google στις Η.Π.Α. και αποθηκεύονται εκεί. Ωστόσο, εάν η ανωνυμοποίηση διευθύνσεων ΙΡ είναι ενεργοποιημένη στην παρούσα ιστοσελίδα, η διεύθυνση ΙΡ σας θα περικόπτεται εκ των προτέρων εντός των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλων συμβαλλόμενων κρατών στη Συμφωνία του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα μεταδίδονται οι πλήρεις διευθύνσεις ΙΡ σε έναν διακομιστή της Google στις Η.Π.Α. και θα περικόπτονται εκεί. Η διεύθυνση ΙΡ που μεταδίδεται από τον περιηγητή σας στο πλαίσιο του Google Analytics δεν θα συνδυάζεται με άλλα δεδομένα της Google. Η Google θα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες κατ' εντολή του διαχειριστή αυτής της ιστοσελίδας, για να αξιολογεί τη χρήση της ιστοσελίδας από εσάς, έτσι ώστε να είναι δυνατή η σύνταξη αναφορών σχετικά με τη δραστηριότητα στην ιστοσελίδα και η παροχή στον διαχειριστή της ιστοσελίδας άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με την ιστοσελίδα και τη χρήση του ίντερνετ. Τα έννομα συμφέροντά μας στην επεξεργασία δεδομένων σχετίζονται και με αυτούς τους σκοπούς. Η νομική βάση για τη χρήση του Google Analytics παρέχεται από το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ. Τα δεδομένα που αποστέλλονται από εμάς και συνδέονται με cookies, τα στοιχεία χρήστη (όπως ο κωδικός αριθμός χρήστη) και τα αναγνωριστικά προώθησης διαγράφονται 14 μήνες μετά από την τελευταία χρήση των υπηρεσιών μας. Τα δεδομένα για τα οποία έχει λήξει η περίοδος αποθήκευσης διαγράφονται αυτομάτως μία φορά τον μήνα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης και την προστασία δεδομένων είναι διαθέσιμες στις διευθύνσεις https://www.google.com/analytics/terms/us.html και https://policies.google.com/?hl=el.

Μπορείτε να αποτρέψετε την αποθήκευση cookies μέσω της σχετικής ρύθμισης στο λογισμικό του περιηγητή σας. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι, εάν το κάνετε, μπορεί να μην είναι δυνατή η χρήση όλων των λειτουργιών της ιστοσελίδας στην πλήρη έκτασή τους. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τη συλλογή και την επεξεργασία από τη Google των δεδομένων που δημιουργούνται από το cookie και σχετίζονται με τη χρήση της ιστοσελίδας από εσάς (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ΙΡ σας), κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας την εξής προσθήκη: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Τα cookies εξαίρεσης αποτρέπουν τη μελλοντική συλλογή των δεδομένων σας, όταν επισκέπτεστε την παρούσα ιστοσελίδα. Για να αποτρέψετε τη συλλογή Universal Analytics από διάφορες συσκευές, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την εξαίρεση σε όλα τα συστήματα που χρησιμοποιείτε. Ενεργοποιήστε το cookie εξαίρεσης, κάνοντας κλικ εδώ: Απενεργοποίηση Google Analytics.

11.2 Διαχειριστής ετικετών Google

Για λόγους διαφάνειας, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιούμε τον Διαχειριστή ετικετών Google. Ο Διαχειριστής ετικετών Google δεν συλλέγει πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώριση προσώπων. Ο Διαχειριστής ετικετών μας διευκολύνει στην ενσωμάτωση και τη διαχείριση των ετικετών μας. Οι ετικέτες είναι μικρά στοιχεία κώδικα που εξυπηρετούν, μεταξύ άλλων, στη μέτρηση της επισκεψιμότητας και της συμπεριφοράς χρήστη, την καταγραφή των αποτελεσμάτων της online διαφήμισης και των καναλιών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το επαναληπτικό μάρκετινγκ και την εστίαση σε στοχευόμενες ομάδες, καθώς και τη δοκιμή και βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων. Εάν τις έχετε απενεργοποιήσει, αυτό θα ληφθεί υπόψη από τον Διαχειριστή ετικετών Google. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαχειριστή ετικετών Google, ανατρέξτε στη διεύθυνση: https://www.google.com/analytics/tag-manager/use-policy/

11.3 eTracker

Στην παρούσα ιστοσελίδα, συλλέγονται και αποθηκεύονται δεδομένα για τους σκοπούς της εμπορικής προώθησης και της βελτιστοποίησης, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της etracker GmbH (https://www.etracker.com/en/). Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία προφίλ χρήσης με ψευδώνυμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν cookies για αυτόν τον σκοπό. Τα δεδομένα που συλλέγονται με τη χρήση τεχνολογιών της etracker δεν χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση των επισκεπτών αυτής της ιστοσελίδας και δεν θα συνδυάζονται με πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώριση του κατόχου του ψευδωνύμου χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του εν λόγω ατόμου. Μπορείτε να αντιταχθείτε στη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων ανά πάσα στιγμή χωρίς αναδρομική ισχύ. Αποκλείστε με από την καταμέτρηση του etracker.

Χρησιμοποιούμε το etracker, για να μπορούμε να αναλύουμε τη χρήση της ιστοσελίδας μας και να κάνουμε τακτικές βελτιώσεις. Τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνουμε μας επιτρέπουν να βελτιώνουμε την ιστοσελίδα μας και να την αναπτύσσουμε, ώστε να είναι πιο ενδιαφέρουσα για εσάς ως χρήστη. Τα δεδομένα που συλλέγονται θα αποθηκεύονται μόνιμα και θα αναλύονται με ψευδώνυμο. Η νομική βάση για τη χρήση του eTracker παρέχεται από το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ. Στοιχεία τρίτου συνεργάτη: etracker GmbH, Erste Brunnenstraße 1, 20459 Αμβούργο, https://www.etracker.com/en/data-privacy/.

11.4 Hotjar

Σε αυτήν την υπηρεσία, συλλέγονται και αποθηκεύονται δεδομένα για τους σκοπούς της βελτιστοποίησης, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Hotjar Ltd. (https://www.hotjar.com). Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία προφίλ χρήσης με ψευδώνυμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν cookies για αυτόν τον σκοπό. Τα δεδομένα που συλλέγονται με τη χρήση τεχνολογιών της Hotjar δεν χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση των επισκεπτών αυτής της ιστοσελίδας και δεν θα συνδυάζονται με πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώριση του κατόχου του ψευδωνύμου χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του εν λόγω ατόμου. Μπορείτε να επιλέξετε ανά πάσα στιγμή να μην επιτρέψετε τη συλλογή των στοιχείων σας από τη Hotjar όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα στην οποία είναι ενεργοποιημένο το Hotjar, μεταβαίνοντας στη σελίδα εξαίρεσης της Hotjar https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Disable Hotjar» (Απενεργοποίηση Hotjar) ή ενεργοποιώντας την επιλογή «Χωρίς παρακολούθηση» στον περιηγητή σας.

11.5 Taboola

Σε αυτήν την υπηρεσία, συλλέγονται και αποθηκεύονται δεδομένα για τους σκοπούς της βελτιστοποίησης, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Taboola). Οι ετικέτες και τα pixel της Taboola στις ιστοσελίδες μας συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με επισκέψεις και ενέργειες στις σελίδες (κλικ, μετατροπή) που συνδέονται με έναν κατακερματισμένο κωδικό αριθμό χρήστη της Taboola στις σελίδες μας. Συγκεκριμένα, το pixel συλλέγει γεγονότα από την ιστοσελίδα μας (μεταξύ των οποίων αρχικές και μετέπειτα επισκέψεις σε σελίδες, δεδομένα μετατροπής και την ανάγνωση του συσχετισμένου κατακερματισμένου κωδικού αριθμού χρήστη της Taboola από το cookie) και πληροφορίες σχετικά με τον περιηγητή του χρήστη, οι οποίες διαβάζονται από τον παράγοντα χρήστη και περιλαμβάνουν το λειτουργικό σύστημα, τον τύπο και την έκδοση του περιηγητή. Μπορείτε να επιλέξετε να μην επιτρέψετε τη συλλογή των στοιχείων σας από την Taboola, μεταβαίνοντας στη σελίδα εξαίρεσης της Taboola στη διεύθυνση https://www.taboola.com/privacy-policy#user-choices-and-optout.

11.6 Outbrain

Ενσωματώσαμε στην ιστοσελίδα μας το pixel «Προσαρμοσμένο κοινό» από την Outbrain UK. Μέσω αυτού του pixel, θα υπάρχει απευθείας σύνδεση μεταξύ του περιηγητή σας και του διακομιστή της Outbrain. Με αυτήν τη σύνδεση, η Outbrain έχει τη δυνατότητα να προσπελαύνει ορισμένες πληροφορίες του περιηγητή από τη συσκευή σας. Αυτό μας επιτρέπει την πραγματοποίηση εξειδικευμένων δραστηριοτήτων μάρκετινγκ (για παράδειγμα, διαφημιστικές πινακίδες) που θα εμφανίζονται σε εσάς σε άλλες ιστοσελίδες στις οποίες έχει ενσωματωθεί το Outbrain Widget. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Πολιτική ιδιωτικού απορρήτου της Outbrain στη διεύθυνση https://www.outbrain.com/legal/privacy#advertising_behavioral_targeting, όπου μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εξαιρεθείτε, μεταβαίνοντας στην ενότητα 2 https://www.outbrain.com/legal/privacy#advertising_behavioral_targeting.

11.7 Intent Media

Προσφέρουμε εξατομικευμένη διαφήμιση μέσω της Intent Media, η οποία χρησιμοποιεί online αναγνωριστικά για την αναγνώριση επισκεπτών. Για να δείτε την πολιτική ιδιωτικού απορρήτου της Intent Media, κάντε κλικ στο http://intentmedia.com/privacy-policy/. Για να επιλέξετε να εξαιρεθείτε, κάντε κλικ στο https://intentmedia.com/opt-out/.

11.8 Radar

Χρησιμοποιούμε τη Radar, μια πλατφόρμα πληροφοριών τοποθεσίας, για την παροχή εμπειριών προϊόντος βάσει τοποθεσίας. Η Radar συλλέγει πληροφορίες τοποθεσίας για τη δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών προϊόντος και μηνυμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην πολιτική ιδιωτικού απορρήτου της Radar: https://radar.io/privacy. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων βάσει τοποθεσίας, απενεργοποιώντας την παρακολούθηση τοποθεσίας στη συσκευή σας.

11.9 Σχόλια

Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας. Για αυτόν τον σκοπό, χρησιμοποιούμε το «Usabilla» της Usabilla B.V., Άμστερνταμ, Ολλανδία, για έρευνες χρηστών. Αυτή η υπηρεσία χρησιμοποιεί ένα cookie το οποίο δημιουργεί απευθείας σύνδεση με τον διακομιστή της Usabilla για τη μετάδοση και την επεξεργασία ορισμένων στοιχείων των χρηστών. Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας αποκλειστικά σε ανωνυμοποιημένη μορφή. Για περαιτέρω πληροφορίες δείτε την Πολιτική ιδιωτικού απορρήτου της Usabilla στη διεύθυνση https://usabilla.com/privacy/.

12 Διαφήμιση

Χρησιμοποιούμε cookies για τους σκοπούς της εμπορικής προώθησης, προκειμένου να προσεγγίσουμε τους χρήστες μας με διαφημίσεις που είναι πιο εξατομικευμένες με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Επίσης, χρησιμοποιούμε cookies, για να μειώνουμε την πιθανότητα αναπαραγωγής διαφημίσεων και να υπολογίζουμε την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών μας ενεργειών. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν επίσης να κοινοποιούνται σε τρίτους, όπως τα διαφημιστικά δίκτυα. Η νομική βάση για αυτό παρέχεται από το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχεία α) και στ) του ΓΚΠΔ. Οι προτιθέμενοι σκοποί της επεξεργασίας δεδομένων εξυπηρετούν το έννομο συμφέρον της απευθείας προώθησης. Δικαιούστε να υποβάλετε ένσταση ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των δεδομένων σας για τους σκοπούς τέτοιας διαφήμισης. Για αυτόν τον σκοπό, παρέχουμε τις παρακάτω επιλογές εξαίρεσης για τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποτρέψετε την τοποθέτηση cookies από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σας και της εφαρμογής

Χρησιμοποιούμε το Google AdSense, μια υπηρεσία ενσωμάτωσης διαφημίσεων. Το Google AdSense χρησιμοποιεί cookies και web beacons (αόρατα γραφικά). Αυτά τα web beacons επιτρέπουν την ανάλυση πληροφοριών όπως η κίνηση των επισκεπτών στις σελίδες αυτής της ιστοσελίδας. Οι πληροφορίες που δημιουργούνται από τα cookies και τα web beacons μέσω της χρήσης αυτής της ιστοσελίδας (συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ΙΡ των χρηστών) και της κατανομής των διαφημιστικών σχημάτων μεταφέρονται σε έναν διακομιστή της Google στις Η.Π.Α. και αποθηκεύονται εκεί. Η Google μπορεί κατόπιν να διαβιβάσει αυτές τις πληροφορίες στις συνεργαζόμενες εταιρείες της. Ωστόσο, η Google δεν θα συνδυάζει τη διεύθυνση ΙΡ σας με τα άλλα αποθηκευμένα δεδομένα σας. Οι χρήστες μπορούν να αποτρέψουν την εγκατάσταση cookies μέσω της σχετικής ρύθμισης στο λογισμικό του περιηγητή τους και των ρυθμίσεων της εφαρμογής. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι, εάν προβείτε σε αυτήν την ενέργεια, μπορεί να μην είναι δυνατή η χρήση όλων των λειτουργιών της ιστοσελίδας στην πλήρη έκτασή τους. Χρησιμοποιώντας την παρούσα ιστοσελίδα, ο χρήστης συμφωνεί με την επεξεργασία των δεδομένων του που συλλέγονται από τη Google με τον τρόπο και για τον σκοπό που περιγράφεται παραπάνω.

12.1 Google Ads και παρακολούθηση μετατροπών

Για να προσελκύσουμε την προσοχή στις υπηρεσίες μας, τοποθετούμε διαφημίσεις προβολής Google Ads και, σε αυτό το πλαίσιο, χρησιμοποιούμε την παρακολούθηση μετατροπών της Google για τους σκοπούς των εξατομικευμένων online διαφημίσεων με βάση τα ενδιαφέροντα και την τοποθεσία. Η επιλογή ανωνυμοποίησης των διευθύνσεων ΙΡ ελέγχεται από τον Διαχειριστή ετικετών Google μέσω μιας εσωτερικής ρύθμισης που δεν είναι ορατή στην πηγή αυτής της σελίδας. Αυτή η εσωτερική ρύθμιση έχει οριστεί με τρόπο ώστε η ανωνυμοποίηση που απαιτείται από τη νομοθεσία περί ιδιωτικού απορρήτου να καλύπτει τις διευθύνσεις ΙΡ.

Οι διαφημίσεις προβάλλονται με βάση τα αιτήματα αναζήτησης σε ιστοσελίδες στο δίκτυο διαφημίσεων της Google. Έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάζουμε τις διαφημίσεις μας με ορισμένους όρους αναζήτησης. Με τη χρήση cookies, μπορούμε να τοποθετούμε διαφημίσεις με βάση προηγούμενες επισκέψεις χρηστών στην ιστοσελίδα μας.

Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ σε μια διαφήμιση, η Google τοποθετεί ένα cookie στη συσκευή του χρήστη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία cookie που χρησιμοποιείται, ανατρέξτε στις δηλώσεις της Google για τα στατιστικά ιστοσελίδας και στην πολιτική απορρήτου της εταιρείας.

Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, η Google, και εμείς ως πελάτης της, λαμβάνουμε την πληροφορία ότι ένας χρήστης έχει κάνει κλικ σε μια διαφήμιση και ανακατευθύνθηκε στις ιστοσελίδες μας. Οι πληροφορίες που αποκτώνται κατ' αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για στατιστική ανάλυση που σχετίζεται με τη βελτιστοποίηση των διαφημίσεων. Δεν λαμβάνουμε καμία πληροφορία που θα μας επέτρεπε να ταυτοποιήσουμε έναν επισκέπτη. Τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται σε εμάς από τη Google περιλαμβάνουν τον συνολικό αριθμό των χρηστών που έχουν κάνει κλικ σε μία από τις διαφημίσεις μας και, ανάλογα με την περίπτωση, εάν ανακατευθύνθηκαν σε μια σελίδα της ιστοσελίδας μας που έχει ετικέτα μετατροπής. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μάς επιτρέπουν να παρακολουθούμε ποιοι όροι αναζήτησης οδηγούν συχνότερα στις διαφημίσεις μας που λαμβάνουν κλικ και ποιες διαφημίσεις έχουν ως αποτέλεσμα να επικοινωνεί ο χρήστης μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Εάν δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, μπορείτε να αποτρέψετε την αποθήκευση των cookies που απαιτούνται για αυτήν την τεχνολογία, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του περιηγητή σας ή της εφαρμογής σας. Σε περίπτωση που το κάνετε, η επίσκεψή σας δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα στατιστικά στοιχεία χρηστών.

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τους τύπους διαφημίσεων στο Google ή να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις βάσει ενδιαφερόντων στο Google μέσω των ρυθμίσεων διαφημίσεων. Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies τρίτων, χρησιμοποιώντας το εργαλείο εξαίρεσης της ένωσης Network Advertising Initiative .

Ωστόσο, τόσο εμείς όσο και η Google θα εξακολουθούμε να λαμβάνουμε στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των χρηστών που επισκέπτονται αυτήν την ιστοσελίδα και τη χρονική στιγμή της επίσκεψής τους. Εάν δεν θέλετε να συμπεριλαμβάνεστε ούτε σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία, μπορείτε να το αποτρέψετε, χρησιμοποιώντας επιπρόσθετα προγράμματα για τον περιηγητή σας (όπως η προσθήκη Ghostery).

12.2 Google DoubleClick

Χρησιμοποιούμε το DoubleClick, μια υπηρεσία της Google Inc. Το DoubleClick χρησιμοποιεί cookies για την τοποθέτηση διαδικτυακών διαφημίσεων με βάση τον χρήστη. Τα cookies εντοπίζουν ποιες διαφημίσεις έχουν ήδη εμφανιστεί στον περιηγητή σας και εάν επισκεφθήκατε μια ιστοσελίδα μέσω μιας διαφήμισης που έχει τοποθετηθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώριση προσώπων ούτε μπορούν να συνδεθούν με τέτοιες πληροφορίες.

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε διαφημίσεις με βάση τον χρήστη, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τοποθέτηση διαφημίσεων, χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις διαφημίσεων της Google .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των cookies της Google, ανατρέξτε στη δήλωση ιδιωτικού απορρήτου της Google .

12.3 Δυναμικό επαναληπτικό μάρκετινγκ της Google

Χρησιμοποιούμε τη λειτουργία του δυναμικού επαναληπτικού μάρκετινγκ του Google Ads στην ιστοσελίδα μας. Αυτή η τεχνολογία μάς επιτρέπει να τοποθετούμε διαφημίσεις που δημιουργούνται αυτόματα και προσανατολίζονται σε στοχευμένες ομάδες αφού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Οι διαφημίσεις προσανατολίζονται σε προϊόντα και υπηρεσίες στα οποία κάνατε κλικ κατά την τελευταία επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας.

Η Google χρησιμοποιεί cookies για τη δημιουργία διαφημίσεων με βάση τα ενδιαφέροντα. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον περιηγητή σας όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η Google συνήθως αποθηκεύει πληροφορίες όπως η αίτηση web σας, η διεύθυνση ΙΡ, ο τύπος περιηγητή, η γλώσσα του περιηγητή και η ημερομηνία και ώρα της αίτησής σας. Αυτές οι πληροφορίες εξυπηρετούν μόνο τον σκοπό της αντιστοίχισης του περιηγητή με μια συγκεκριμένη συσκευή. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση ενός ατόμου.

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε διαφημίσεις με βάση τον χρήστη από τη Google, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τοποθέτηση διαφημίσεων, χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις διαφημίσεων της Google. .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των cookies της Google, ανατρέξτε στη δήλωση ιδιωτικού απορρήτου της Google .

12.4 AppNexus

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το AppNexus, μια υπηρεσία της εταιρείας AppNexus Inc., 28 W 23rd Street, 4th floor, Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη – 10010, Η.Π.Α. Μεταξύ άλλων, το AppNexus χρησιμοποιεί cookies, τα οποία αποθηκεύονται στη συσκευή σας και επιτρέπουν την ανάλυση της χρήσης της ιστοσελίδας, καθώς και beacons. Κατά τη χρήση, δεδομένα που περιλαμβάνουν τη διεύθυνση ΙΡ και τις δραστηριότητες του χρήστη μεταδίδονται σε έναν διακομιστή της AppNexus Inc. και αποθηκεύονται εκεί. Η AppNexus Inc. θα μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους όπου είναι απαραίτητο, εφόσον επιβάλλεται από τον νόμο ή σε περίπτωση που αυτά τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία από τρίτους. Μπορείτε να αποτρέψετε τη συλλογή και την προώθηση ή την επεξεργασία των πληροφοριών που επιτρέπουν την αναγνώρισή σας (ιδιαίτερα της διεύθυνσης ΙΡ σας), απενεργοποιώντας το JavaScript στον περιηγητή σας ή εγκαθιστώντας ένα εργαλείο όπως το «NoScript». Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη δήλωση ιδιωτικού απορρήτου της AppNexus . Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια εξαίρεση για το AppNexus .

12.5 Criteo

Πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά περιήγησης του χρήστη συλλέγονται για τους σκοπούς της εμπορικής προώθησης και για αυτό τοποθετούνται cookies, αποκλειστικά σε ανωνυμοποιημένη μορφή, στις ιστοσελίδες μας και στο online περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία από την Criteo (Criteo GmbH, Gewürzmühlstr. 11, 80538 Μόναχο). Αυτό επιτρέπει στην Criteo να αναλύει τη συμπεριφορά περιήγησης και κατόπιν να εμφανίζει στοχευμένες συστάσεις προϊόντων με τη μορφή σχετικού διαφημιστικού πλαισίου (banner), όταν ο χρήστης επισκέπτεται άλλες ιστοσελίδες. Τα ανωνυμοποιημένα δεδομένα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση των επισκεπτών της ιστοσελίδας σε καμία περίπτωση. Τα δεδομένα που συλλέγονται από την Criteo θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση του περιεχομένου προώθησης. Ένα μικρό «i» (το οποίο υποδηλώνει τη λέξη «information» που σημαίνει «ενημέρωση») βρίσκεται σε κάθε εμφανιζόμενο πλαίσιο (banner). Εάν μετακινηθείτε με το ποντίκι επάνω από αυτό το σύμβολο και κάνετε κλικ, θα ανοίξει μια σελίδα στην οποία εξηγείται το σύστημα και παρέχεται η επιλογή εξαίρεσης. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «opt-out», τοποθετείται ένα cookie εξαίρεσης, το οποίο θα αποτρέπει στο μέλλον την εμφάνιση αυτού του πλαισίου (banner). Δεν θα χρησιμοποιηθεί με κανέναν άλλο τρόπο ούτε θα προωθηθεί σε τρίτους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Criteo και να αντιταχθείτε στην ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς περιήγησής σας στη διεύθυνση http://www.criteo.com/en/privacy/.

12.6 RTB House

Πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά περιήγησης του χρήστη συλλέγονται για τους σκοπούς της εμπορικής προώθησης και για αυτό τοποθετούνται cookies, αποκλειστικά σε ανωνυμοποιημένη μορφή, στις ιστοσελίδες μας και στο online περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία από την RTB House (RTB House SA, 61/101 Złota Street, 00-819 Βαρσοβία, Πολωνία). Αυτό επιτρέπει στην RTB House να αναλύει τη συμπεριφορά περιήγησης και κατόπιν να εμφανίζει στοχευμένες συστάσεις προϊόντων με τη μορφή σχετικού διαφημιστικού πλαισίου (banner), όταν ο χρήστης επισκέπτεται άλλες ιστοσελίδες. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «opt-out», τοποθετείται ένα cookie εξαίρεσης, το οποίο θα αποτρέπει στο μέλλον την εμφάνιση αυτού του πλαισίου (banner). Δεν θα χρησιμοποιηθεί με κανέναν άλλο τρόπο ούτε θα προωθηθεί σε τρίτους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την RTB House και να αντιταχθείτε στην ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς περιήγησής σας στη διεύθυνση https://www.rtbhouse.com/privacy/.

12.7 OpenX

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το OpenX, μια υπηρεσία της εταιρείας OpenX GmbH, Maximilianstrasse 35a, 80539 Μόναχο, Γερμανία. Μεταξύ άλλων, το OpenX χρησιμοποιεί cookies, τα οποία αποθηκεύονται στη συσκευή σας και επιτρέπουν την ανάλυση της χρήσης της ιστοσελίδας. Κατά τη χρήση, δεδομένα που περιλαμβάνουν τη διεύθυνση ΙΡ και τις δραστηριότητες του χρήστη μεταδίδονται σε έναν διακομιστή της OpenX GmbH και αποθηκεύονται εκεί. Η OpenX GmbH θα μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους όπου είναι απαραίτητο, εφόσον επιβάλλεται από τον νόμο ή σε περίπτωση που αυτά τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία από τρίτους. Μπορείτε να αποτρέψετε τη συλλογή και την προώθηση ή την επεξεργασία των πληροφοριών που επιτρέπουν την αναγνώρισή σας (ιδιαίτερα της διεύθυνσης ΙΡ σας), απενεργοποιώντας το JavaScript στον περιηγητή σας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία δεδομένων κατά τη χρήση του OpenX είναι διαθέσιμες στη δήλωση ιδιωτικού απορρήτου της εταιρείας . Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια εξαίρεση .

12.8 Rubicon

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον κώδικα JavaScript της εταιρείας Rubicon, The Rubicon Project, Inc., 12181 Bluff Creek Drive, 4th Floor, Πλάγια Βίστα, CA, 90094, Η.Π.Α. Εάν το JavaScript είναι ενεργοποιημένο στον περιηγητή σας και δεν έχει εγκατασταθεί πρόγραμμα αποκλεισμού JavaScript, ο περιηγητής σας θα μεταδίδει πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώρισή σας στη Rubicon, ανάλογα με την περίπτωση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση δεδομένων και την προστασία δεδομένων από τη Rubicon είναι διαθέσιμες στη δήλωση ιδιωτικού απορρήτου της Rubicon . Για να εμποδίσετε εντελώς την εκτέλεση του κώδικα της Rubicon, μπορείτε να εκφράσετε την αντίρρησή σας εδώ.

12.9 Προσαρμοσμένα κοινά του Facebook

Στο πλαίσιο της online διαφήμισης βάσει της χρήσης, χρησιμοποιείται επίσης για το Facebook και το Instagram το προϊόν Προσαρμοσμένα κοινά του Facebook (Facebook Custom Audiences, 1601 S. California Avenue, Πάλο Άλτο, CA, 94304). Δημιουργείται ουσιαστικά ένα μη αναστρέψιμο και μη προσωπικό άθροισμα ελέγχου (γενικό άθροισμα) από τα δεδομένα χρήσης σας, το οποίο μπορεί να μεταδοθεί στη Facebook για τους σκοπούς της ανάλυσης και του μάρκετινγκ. Ένα cookie της Facebook τοποθετείται στο πλαίσιο αυτής της διεργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, συλλέγονται πληροφορίες για τις δραστηριότητές σας στην ιστοσελίδα (όπως συμπεριφορά περιήγησης, υποσελίδες που επισκεφθήκατε κ.λπ.). Η διεύθυνση ΙΡ σας αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται για γεωγραφική διαμόρφωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό και την έκταση της συλλογής δεδομένων και της περαιτέρω επεξεργασίας και χρήσης δεδομένων, καθώς και τις ρυθμίσεις ιδιωτικού απορρήτου, ανατρέξτε στην πολιτική ιδιωτικού απορρήτου του Facebook (https://www.facebook.com/privacy/explanation) και του Instagram (https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content).

12.10 TradeTracker

Το TradeTracker (Tradetracker International BV De Strubbenweg 7, 1327 GA Almere, Ολλανδία) χρησιμοποιεί cookies και τεχνολογία αναγνώρισης συσκευών, ώστε να μας επιτρέπει να τοποθετούμε διαφημίσεις για την trivago σε ιστοσελίδες τρίτων και να παρακολουθούμε την απόδοση στο μάρκετινγκ. Περισσότερες πληροφορίες για το TradeTracker, τα cookies που χρησιμοποιεί και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων σας μπορείτε να βρείτε στη δήλωση ιδιωτικού απορρήτου της εταιρείας. Για να αποτρέψετε τη λειτουργία του Trade Tracker, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνεδρία ιδιωτικής περιήγησης και να ρυθμίσετε τη συσκευή σας ώστε να απορρίπτει τα cookies.

13 Μετάδοση δεδομένων

Κατά κανόνα, τα δεδομένα σας δεν θα μεταδίδονται σε τρίτους, εκτός εάν έχουμε νομική υποχρέωση να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια ή εάν η διαβίβαση των δεδομένων είναι απαραίτητη για την εφαρμογή της συμβατικής σχέσης ή εάν έχετε δώσει την πρότερη, ρητή συγκατάθεσή σας για τη διαβίβαση των δεδομένων σας.

Εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών και συνεργαζόμενες εταιρείες, όπως εκπρόσωποι επικοινωνίας προμηθευτών online πληρωμών, θα λαμβάνουν τα δεδομένα σας μόνο στον βαθμό που είναι απαραίτητο για την επεξεργασία των δεδομένων σας. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις, η έκταση των δεδομένων που διαβιβάζονται διατηρείται στο ελάχιστο δυνατό. Εάν οι πάροχοι υπηρεσιών μας έρθουν σε επαφή με πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώρισή σας, θα διασφαλίσουμε ότι αυτό πραγματοποιείται σε συμμόρφωση με τις διατάξεις των νόμων περί προστασίας δεδομένων με τον ίδιο τρόπο κατά τη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ΓΚΠΔ. Έχετε υπόψη και την πολιτική απορρήτου δεδομένων του αντίστοιχου προμηθευτή. Ο αντίστοιχος προμηθευτής είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο υπηρεσιών τρίτων, παρόλο που αξιολογούμε τις υπηρεσίες ως προς τη συμμόρφωσή τους με τις νομικές απαιτήσεις σε εύλογο βαθμό.

Κατά κύριο λόγο, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας εντός της ΕΕ / του ΕΟΧ. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε παρόχους υπηρεσιών που επεξεργάζονται δεδομένα εκτός ΕΕ/ΕΟΧ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, διασφαλίζουμε με τον παραλήπτη ότι υφίσταται εύλογο επίπεδο προστασίας δεδομένων, προτού μεταδώσουμε τις πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώρισή σας. Αυτό σημαίνει ένα επίπεδο προστασίας δεδομένων που επιτυγχάνεται μέσω των τυποποιημένων συμβάσεων της ΕΕ ή απόφασης επάρκειας που είναι συγκρίσιμη με το πρότυπο εντός της ΕΕ.

14 Ασφάλεια δεδομένων

Έχουμε λάβει εκτεταμένες τεχνικές και λειτουργικές προφυλάξεις ασφαλείας, για να προστατεύουμε τα δεδομένα σας από συμπτωματική ή σκόπιμη παραποίηση, απώλεια, καταστροφή ή πρόσβαση από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Τα μέτρα ασφαλείας μας αναθεωρούνται τακτικά και ενημερώνονται ώστε να συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Ιούνιος 2019