Καταλύματα στον προορισμό Χανιά κοντά σε Πλατεία 1821 - Σπλάντζια

  • Βρες το ιδανικό ξενοδοχείο στην περιοχή
  • Σύγκρινε τιμές από διαφορετικές ιστοσελίδες
  • Κάνε κράτηση σε καταπληκτική τιμή!
Φόρτωση

Σχετικά με Πλατεία 1821 - Σπλάντζια

Η Πλατεία 1821 στην συνοικία Σπλάντζια βρίσκεται στην πόλη των Χανίων κοντά στην συνοικία Κουμ Καπί, βορειοανατολικά της παλιάς πόλης. Στην πλατεία δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κομμάτι του παλιού μοναστηριού των Δομηνικανών, το οποίο μετατράπηκε κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας σε τζαμί του σουλτάνου Ιμπραήμ.
Κάτω από την πλατεία μετά από ανασκαφές ανακαλύφθηκαν ένα τούρκικο λουτρό και μια μεγάλης χωρητικότητας Ενετική δεξαμενή νερού η οποία ήταν ικανή να καλύπτει την πόλη για έξι μήνες. Μετά από τους σεισμούς του 1595, η δεξαμενή αχρηστεύτηκε διότι άλλαξε η ροή του ποταμιού που την τροφοδοτούσε. Διακρίνεται ο ναός του Αγίου Ρόκκου, μία ενετική εκκλησία που δεν λειτουργεί πια. Ο Αγιος Ρόκκος προστάτευε τους κατοίκους των Χανίων από τη χολέρα και αυτό είναι σημάδι ότι η μάστιγα αυτή κατά τον Μεσαίωνα που είχε εξαπλωθεί στην Ευρώπη, είχε πλήξει και τα Χανιά. Οι Τούρκοι κατά το 1821 επειδή είχαν υποψίες ότι θα πραγματοποιηθεί εξέγερση κρέμασαν τον επίσκοπο Μελχισεδέκ, στην μνήμη του οποίου υπάρχει μία πλάκα.
Επί τουρκοκρατίας, ο τουρκομαχαλάς και η πλατεία αυτή ήταν για τους Τούρκους το κέντρο αναφοράς και διεξαγωγής όλων των κοινωνικών και πολιτικών εκδηλώσεων.

Επικοινωνία

1821 Platia - Daskalogianni street, 73100, Χανιά, Ελλάδα
Τηλέφωνο: +30(28210)92000 | Φαξ: +30(28210)93300 | Κεντρική σελίδα

Σημεία Ενδιαφέροντος - Χανιά

Άλλα Σημεία Ενδιαφέροντος - Χανιά